Wykonanie
            Jeden z ostatnich 
chlebów jaki upiekłam to ten z znaleziony u Gosi . Jest bardzo łatwy do zrobienia i naprawdę smaczny. Skórkę ma chrupiącą a środek mięciutki. Nadaje się także na świąteczny stół.

Składniki:2,5 szklanki 
mąki pszennej1 szklanka ciepłego 
mleka1 opakowanie 
drożdzy suszonych1 czubata łyżeczka 
soli1,5 łyżeczki 
cukruDrożdze rozpuścić w 1/2 szkl 
mleka, dodać 
cukier łyzkę 
mąki wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na okolo 10-15 minut. Następnie dodać pozostałe składniki i dobrze wyrobić ręcznie bądz mikserem. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrosnięcia na okolo 1 - 1.5 godziny. Zagnieść i uformować okrągły bochenek i włozyć do koszyka oprósznego 
mąką. Ponownie pozostawicć do wyrośnięcia na około godzine. Zsunąć 
chleb na rozgrzany kamień lub blaszkę i szybko naciąć. Piec w temperaturze 200*C przez około 35 minut.Smacznego:)