Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
![](/Data/Images/eksplozjasmaku.blox.pl\2010_slash_07_slash_Lody-jagodowe/l/161516332.jpg)
Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Muszle zapiekane z warzywamiChlebek
pita »
![](/Data/Images/eksplozjasmaku.blox.pl\2010_slash_07_slash_Lody-jagodowe/l/147011865.JPG)
Składniki:80 g
cukru100 ml
wody300 g
jagód300 ml kremówki
Cukier wymieszać z
wodą w garnuszku, doprowadzić do wrzenia, gotować około 2 minut do całkowitego rozpuszczenia składników. Dodać umyte
jagody. Gotować około 2 minut, następnie wszystko dokładnie zmiksować blenderem. Ostudzić i włożyć do lodówki do całkowitego ochłodzenia. Wyjąć zimne składniki z lodówki, wymieszać, umieścić w maszynie do
lodów. Dalej postępować według instrukcji swojej maszyny do
lodów.Smacznego :)wtorek, 06 lipca 2010, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze