Wykonanie
Ferie powoli zbliżają się ku końcowi więc dzisiaj pozwoliłam sobie na luksus picia
kawy w troszkę bardziej pracochłonnej i ulepszonej wersji niż w tygodniu pracującym, kiedy to nie miałabym czasu na takie przygotowanie.
Kawa jest bardzo dobra, mocno czekoladowa z nutą
imbiru i
pomarańczy. Właściwie nie wiem czy jest to jeszcze
kawa, może bardziej
napój ale przepis znalazłam na stronie producenta
kawy więc myślę, że żaden miłośnik mocnej, czarnej, prawdziwej
kawy, nie będzie miał mi tego za złe:)
Składniki na 2 porcje:150 ml tabliczki
gorzkiej czekolady150 ml
mlekastarta skórka z połowy
pomarańczypół płaskiej łyżeczki startego
imbiru2
espressoWrzucić
czekoladę do rondelka, wlać
mleko, dodać skórkę z
pomarańczy i
imbir. Wszystko podgrzać aż do rozpuszczenia się
czekolady - następnie wlać gorącą
kawę. Na koniec wszystko przecedzić przez sito i wlać do filiżanki.Smacznego:)