ßßß Cookit - przepis na Naleśniki ze szpinakiem według Ewy

Naleśniki ze szpinakiem według Ewy

nazwa

Wykonanie

Naleśniki smażymy według przepisu zamieszczonego przy naleśnikach z białym serem.
Składniki na farsz :
20 - 30 dag szpinaku - mój był zamrożony
3 - 4 ząbki czosnku
10 dag serka topionego o smaku śmietankowym
sól , pieprz ,olej
Przygotowanie ;
Usmażyć naleśniki ( tego farszu powinno starczyć na 8 naleśników i tyle naleśników usmażmy )
Szpinak rozmroziłam na patelni , często mieszając
Obrany czosnek przecisnęłam i dodałam do szpinaku
Wszystko wymieszałam i dodałam sól i pieprz oraz 2- 3 łyzki oleju
Teraz dodałam pokrojony na kawałki serek topiony , jeszcze raz wymieszałam tak by wszystko połączyło się , a serek rozpuścił
Otrzymaną masą szpinakową posmarowałam naleśniki i każdy zawinęłam
Były dobre bez obsmażania
Tę wersję masy szpinakowej podpowiedziała mi koleżanka mojej córki -Ewa.
Ewo , jeśli nie zapamiętałam wszystkiego co zapamiętać powinnam , to przy okazji skład poprawimy , ale i tak naleśniki były smaczne. Pozdrawiam !
....jest jeszcze poprawka po komentarzu Ewy. Każdy naleśnik posmarowany farszem szpinakowym posypujemy startym żółtym serem i dopiero zawijamy. Wtedy dobrze byłoby naleśniki obsmażyć .
Dziękuje za podpowiedź :)
Źródło:http://prostepotrawy.blogspot.com/2012/05/nalesniki-ze-szpinakiem-wedug-ewy.html