Wykonanie
« Powrót
Opis:
Oznaczenie słowne PTASIE MLECZKO ® stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz Lotte Wedel sp. z o.o.

Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
gotowy blat
biszkoptowy 1 sztuk
mleko skondensowane niesłodzone 1 sztuk
galaretka morelowa 1 sztuk
brzoskwinie z puszki 1 sztuk
herbatniki 50 gramów
Wykonanie:
Mleko schłodzić w lodówce.
Galaretkę rozpuścić w szklance
wody, odstawić do stężenia.
Mleko ubić mikserem, dodać
galaretkę i ubijać razem. Wymieszać z pokrojonymi na drobne kawałki
brzoskwiniami (3 połówki odłożyć do dekoracji). Wylać krem na blat
biszkoptowy umieszczony w tortownicy o dopasowanej średnicy. Wierzch posypać pokruszonymi
herbatnikami i udekorować rozetą z pozostałych
brzoskwiń. Włożyć na 2h do lodówki.
Uwagi:
Brzoskwinie można zastąpić 40 dag
truskawek i wtedy
galaretka truskawkowa.
Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-22
Idealny na deser!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: