ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 56 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoporzeczki czerwone 1 kilogramówmaliny 50 gramówcukier 80 dekagramówWykonanie:Owoce opłukać, przebrać, u porzeczek oberwać szypułki i zmiażdżyć. Do miazgi owocowej dodać 1/2 l wody i gotować około 5 minut. Odciągnąć sok, zmierzyć, odważy cukier, 80 dag na 1 litr soku.. Gotować sok bez cukru 15-20 minut, następnie wsypać cukier i dalej gotować często mieszając. Zbierać pianę tworzącą się w trakcie.Autor: agata17koZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: