Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
białe wino 1 litrów
wytrawne wino 1 szklanek
sok pomarańczowy 1 szklanek
woda mineralna 0,5 szklanek
cukier według uznania
lód według uznania
cytryna według uznania
limonki według uznania
mięta 3 litrówWykonanie:Wszystkie składniki oziębić w lodówce. Przygotować niskie, szerokie szklaneczki. Brzeg na obwodzie każdej szklanki namoczyć w wodzie, a następnie zanurzyć w cukrze.Oziębione
wino wymieszać z
sokiem pomarańczowym i
wodą mineralną dodać
limonki i
cytrynę, na koniec pokroić bardzo drobno listki
mięty i dodać do ponczu.. Wlać wszystko do szklanego dużego naczynia.Następnie ostrożnie porcjować do szklaneczek. Do każdej porcji tuż przed konsumpcją dodać
lodu.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!PonczDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: