ßßß Cookit - przepis na Poncz z białego wina

Poncz z białego wina

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
białe wino 1 litrów
wytrawne wino 1 szklanek
sok pomarańczowy 1 szklanek
woda mineralna 0,5 szklanek
cukier według uznania
lód według uznania
cytryna według uznania
limonki według uznania
mięta 3 litrów
Wykonanie:
Wszystkie składniki oziębić w lodówce. Przygotować niskie, szerokie szklaneczki. Brzeg na obwodzie każdej szklanki namoczyć w wodzie, a następnie zanurzyć w cukrze.Oziębione wino wymieszać z sokiem pomarańczowym i wodą mineralną dodać limonki i cytrynę, na koniec pokroić bardzo drobno listki mięty i dodać do ponczu.. Wlać wszystko do szklanego dużego naczynia.Następnie ostrożnie porcjować do szklaneczek. Do każdej porcji tuż przed konsumpcją dodać lodu.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Poncz
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5070/Poncz-z-bialego-wina