ßßß Cookit - przepis na Poncz mrożony

Poncz mrożony

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
białe wytrawne wino 750 mililitrów
woda 250 mililitrów
cytryna 25 dekagramów
cukier 25 dekagramów
arak 250 mililitrów
likier Maraschino 50 mililitrów
sok pomarańczowy 80 mililitrów
Wykonanie:
Cytryną umyć, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, zetrzeć wierzchnią warstwę skórki na tarce o drobnych otworach, wymieszać z wodą i cukrem. Zagotować, przecedzić, wystudzić. Następnie połączyć z winem, arakiem, likierem i sokiem z wyciśniętych cytryn i pomarańcz, pozostawić na 2 h. Podawać w szampankach z lodem konsumpcyjnym.
Autor: justynaf7
Zobacz inne przepisy użykownika!
Poncz
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4278/Poncz-mrozony