ßßß Cookit - przepis na Befsztyk z baraniną i grzybami

Befsztyk z baraniną i grzybami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
baranina bez kości 30 dekagramów
grzyby suszone 5 sztuk
kapusta kiszona 60 dekagramów
tłuszcz 6 dekagramów
cebula 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Baraninę pokroić na drobne kawałki, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, włożyć oczyszczoną i pokrojoną cebulę i też zrumienić. Dodać pokrojone w paseczki grzyby, wlać wodę, w której się moczyły, kapustę przepłukaną wodą dla pozbycia się nadmiaru kwasu. Dodać nieco wody (ma być poniżej poziomu kapusty). Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Uwagi:
5 suszonych uprzednio namoczonych grzybów
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-01-02
:)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2232/Befsztyk-z-baranina-i-grzybami