Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
baranina bez kości 30 dekagramów
grzyby suszone 5 sztuk
kapusta kiszona 60 dekagramówtłuszcz 6 dekagramów
cebula 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Baraninę pokroić na drobne kawałki, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu, włożyć oczyszczoną i pokrojoną
cebulę i też zrumienić. Dodać pokrojone w paseczki
grzyby, wlać
wodę, w której się moczyły,
kapustę przepłukaną
wodą dla pozbycia się nadmiaru kwasu. Dodać nieco
wody (ma być poniżej poziomu
kapusty). Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.Uwagi:5 suszonych uprzednio namoczonych
grzybówPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-02:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: