ßßß Cookit - przepis na Kotlety baranie z rusztu

Kotlety baranie z rusztu

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
górka barania 80 dekagramów
olej 2 dekagramów
czosnek 1 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Mięso opłukać, odrąbać kręgosłup z ościstymi wyrostkami, pokroić wzdłuż żeber na małe kotlety, licząc po 2 na osobę. Błonki i resztki mięsa na kościach żebrowych oskrobać na długości ok. 2-3 cm od końca. Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, wyrównać brzegi i uformować nadając im owalny kształt. Oprószyć pieprzem, natrzeć roztartym czosnkiem i solą. Posmarować olejem. Ruszt silnie rozgrzać, ułożyć na nim mięso i piec z każdej strony po 2-3 minuty, wewnątrz powinny być różowe.
Uwagi:
Ogórki lub combra baraniego
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2044/Kotlety-baranie-z-rusztu