Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegogórka
barania 80 dekagramów
olej 2 dekagramów
czosnek 1 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso opłukać, odrąbać kręgosłup z ościstymi wyrostkami, pokroić wzdłuż
żeber na małe kotlety, licząc po 2 na osobę. Błonki i resztki
mięsa na kościach żebrowych oskrobać na długości ok. 2-3 cm od końca. Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, wyrównać brzegi i uformować nadając im owalny kształt. Oprószyć
pieprzem, natrzeć roztartym
czosnkiem i
solą. Posmarować
olejem. Ruszt silnie rozgrzać, ułożyć na nim
mięso i piec z każdej strony po 2-3 minuty, wewnątrz powinny być różowe.Uwagi:
Ogórki lub combra baraniegoPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: