Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser Gouda MSM
MOŃKI 200 gramówłagodny
ser żółty Nadbiebrzański w bloku 400 gramówbiałe
wytrawne wina pół szklanek
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
pieprz według uznaniagałka muszkatałowa według uznaniaWykonanie:Do wysmarowanego
czosnkiem kociołka wlać pół szklanki
białego wina, dodać łyżeczkę
soku z cytryny i starty lub pokrojony w drobne kawałeczki
ser. Całość podgrzewać aż do roztopienia się
sera. W przypadku, gdy powstała w ten sposób masa jest zbyt rzadka, można ją zagęścić, dodając odrobinę
mąki ziemniaczanej. Całość przyprawiamy do smaku
pieprzem i
gałką muszkatołową. Masa serowa bardzo szybko zastyga, kociołek należy więc stale podgrzewać.Autor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: