ßßß Cookit - przepis na Pstrąg pieczony ze szpinakiem

Pstrąg pieczony ze szpinakiem

nazwa

Wykonanie

Składniki na pstrąga:
świeży, patroszony pstrąg
3 garście świeżego szpinaku
garść tartego sera żółtego
3 ząbki czosnku
łyżka soku z cytryny
sól, pieprz
Przygotowanie pstrąga:
Pstrąga myjemy, osuszamy, oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy od środka sokiem z cytryny. Szpinak i czosnek podsmażamy 5 minut na patelni wysmarowanej łyżką masła, przekładamy do miski, gdzie mieszamy go z serem żółtym.
Pstrąga nadziewamy serowoszpinakowym farszem. Zawijamy ciasno w folię aluminiową i pieczemy przez 30 minut, w temperaturze 180st. Na 10 minut przed końcem, odwijamy rybę i włączamy termoobieg, by ryba się zarumieniła z wierzchu.
0
Źródło:http://www.niepieprz.pl/pstrag-pieczony-ze-szpinakiem