Wykonanie
« Powrót  Opis:Proste ciasto, do zrobienia w parę minuta, a naprawdę pyszne i moja rodzina woli je od
biszkoptu z
owocami.Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cukier 1 szklanek
mąka 2 szklanek
margaryna 1 kostek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
jajka 3 sztuk
aromat waniliowy 1 sztuk
owoce 1 porcjaWykonanie:
Margarynę należy utrzeć z
cukrem, dodać
proszek do pieczenia.
Jajka dobrze wymiesza lekko ubijając, dodać
mąki i połączyć wszystkie składniki.Blachę wyłożyć papierem lub nasmarować
margaryną i opruszyć
mąką lub
bułką tartą. Na wierzch położyć
owoce.Piec około 30-40 minut w temeraturze 180 stopni(do zrumienienia i sprawdzić środek patyczkiem.Smacznego!!!Uwagi:
Jajka można oczywiście podzielić i wtedy z
cukru z
żółtkami zrobić kogiel-mogiel, a z
białek ubić pianę. W takim wypadku
margarynę należałoby rozpuścić i ostudzić.Autor: paciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: