ßßß Cookit - przepis na Ciasto drożdżowe z brzoskwiniami i kruszonką

Ciasto drożdżowe z brzoskwiniami i kruszonką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
masło 0,5 kostek
mieszanka ciasta Duża blacha Delekta 1 sztuk
brzoskwinie konserwowe 1 puszka
mleko 375 mililitrów
jajka 3 sztuk
cukier 1 łyżek stołowych
masło 100 gramów
cukier 2 łyżek deserowych
Wykonanie:
Kruszonka: pół kostki masła rozetrzeć palcami z 4 łyżkami mieszanki odsypanej z ciasta, aż powstaną grudki.
Ciasto: rozpuścić 100g masła i przestudzić. Mleko lekko podgrzać.
Przygotować ciasto w/g przepisu na opakowaniu z dodatkiem rozpuszczonego masła, mleka oraz jajek. Wyrabiać ciasto do momentu, aż przestanie przyklejać się do ścian naczynia i rąk. Pozostawić na 30 minut w cieple do wyrośnięcia.
Osączone brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć ciasto do wyścielonej papierem do pieczenia blachy, na wierzchu ułożyć brzoskwinie, całość posypać kruszonka oraz 2 łyżeczkami cukrem kryształem. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12126/Ciasto-drozdzowe-z-brzoskwiniami-i-kruszonka