Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
masło 0,5 kostekmieszanka ciasta Duża blacha Delekta 1 sztuk
brzoskwinie konserwowe 1 puszka
mleko 375 mililitrów
jajka 3 sztuk
cukier 1 łyżek stołowych
masło 100 gramów
cukier 2 łyżek deserowychWykonanie:Kruszonka: pół kostki
masła rozetrzeć palcami z 4 łyżkami mieszanki odsypanej z ciasta, aż powstaną grudki.Ciasto: rozpuścić 100g
masła i przestudzić.
Mleko lekko podgrzać.Przygotować ciasto w/g przepisu na opakowaniu z dodatkiem rozpuszczonego
masła,
mleka oraz
jajek. Wyrabiać ciasto do momentu, aż przestanie przyklejać się do ścian naczynia i rąk. Pozostawić na 30 minut w cieple do wyrośnięcia.Osączone
brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć ciasto do wyścielonej papierem do pieczenia blachy, na wierzchu ułożyć
brzoskwinie, całość posypać kruszonka oraz 2 łyżeczkami
cukrem kryształem. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: