ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 15 sztukcukier 220 gramówmigdały mielone 100 gramówchleb razowy suchy zmielony 100 gramówgoździki mielone 0,5 łyżek deserowychskórka pomarańczowa kandyzowana 3 łyżek stołowychsól 1 szczyptaWykonanie:Z cukrem zmiksować 14 żółtek, całe jajko i dalej miksując, porcjami dosypywać migdały. Masę połączyć z chlebem, goździkami i posiekaną skórką pomarańczową.Ze szczypta soli ubić białka na sztywną pianę i delikatnie, dodając porcjami, połączyć z masą. Przełożyć ciasto do natłuszczonej, obsypanej bułka tartą formy. Piec 60 minut w 180 stopniach. Wystudzoną babkę oprószyć cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia StaropolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: