Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
spirytus 500 mililitrów
piwo porter (ciemne)1 litrów
cukier 0,5 szklanek
cukier waniliowy 20 gramówWykonanie:Wlać
spirytus do butelki 1,5L., cukier+cukier
waniliowy i wymieszać, dodać 1L.
piwa porter, wymieszać.Odstawić do lodówki na 3 - 4 godz. i od czasu do czasu jeszcze przemieszać.Uwagi:Zrobiłem to na imprezkę z grillem, wchodzi jak soczek ale uwaga problemy z koordynacją ruchową po większej ilości, doskonale komponuje się (w małej ilości) z
lodamiAutor: catfoos771Zobacz inne przepisy użykownika!
AlkoholeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: