ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofasola biała Fabioli bianchi di Sorana według uznaniaczosnek 1 ząbkiszałwia 2 listkówOlio extravergine di oliva Toscano według uznaniaWykonanie:Białą fasolę w ilości ok. 50-60g na osobę, namoczyć na co najmniej 12 godzin, a potem przełożyć do odpowiedniej szklanej flaszy z dość szeroka szyjką. Zalać sporą ilością letniej wody, włożyć ząbek czosnku oraz listki szałwii i dolać trochę oliwy. Ostrożnie podgrzewać, aż do temperatury wrzenia, gotować na małym ogniu 80-90 minut. Odstawić naczynie z ognia na ok. 30 minut. Doprawić solą o oliwą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: