Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
truskawki 300 gramów
ryż 100 gramów
likier Cointreau 2 łyżek stołowych
śmietana 200 mililitrów
cukier puder 2 łyżek stołowych
cukier brązowy 2 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczone
truskawki pokroić na ćwiartki lub plasterki. Wymieszać je z ugotowanym,
ryżem,
likierem,
śmietaną oraz
cukrem pudrem. przełożyć do foremek, posypać
brązowym cukrem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 10 minut. Foremki ustawić na dość wysokiej blasze, żeby podgrzewać
ryż z góry, wtedy
cukier stopi się o wiele szybciej. deser można podawać i na ciepło i na zimno.Uwagi:Jeśli deser ma być dla dzieci, to zamiast
likieru trzeba dodać 2-3 łyżki
soku pomarańczowego.Ryz można ugotować dzień wcześniej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: