ßßß Cookit - przepis na Brulle ryżowe z truskawkami

Brulle ryżowe z truskawkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
truskawki 300 gramów
ryż 100 gramów
likier Cointreau 2 łyżek stołowych
śmietana 200 mililitrów
cukier puder 2 łyżek stołowych
cukier brązowy 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Oczyszczone truskawki pokroić na ćwiartki lub plasterki. Wymieszać je z ugotowanym, ryżem, likierem, śmietaną oraz cukrem pudrem. przełożyć do foremek, posypać brązowym cukrem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 10 minut. Foremki ustawić na dość wysokiej blasze, żeby podgrzewać ryż z góry, wtedy cukier stopi się o wiele szybciej. deser można podawać i na ciepło i na zimno.
Uwagi:
Jeśli deser ma być dla dzieci, to zamiast likieru trzeba dodać 2-3 łyżki soku pomarańczowego.
Ryz można ugotować dzień wcześniej.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10654/Brulle-ryzowe-z-truskawkami