Wykonanie
            Święta tuż tuż, a kryzys już u nas:) Finansowe problemy świata mogą być dobrym pretekstem do zastanowienia się nad sensownością wydawania mnóstwa pieniędzy, na często niechciane prezenty. Jeśli mamy wśród rodziny i znajomych jakiś "foodies", to doskonałym prezentem będą przysmaki robione przez nas własnoręcznie.Za inspirację dziękuję Pani Serwusowej, która natchnęła mnie do robienia kulinarnych podarków.

Pachnie intensywnie 
kardamonem, 
pomarańczami i 
czekoladą. Doskonały do małej filiżanki mocnego 
espresso.

Na mały słoiczek:200g grubego kandyzowanego 
cukru (myślę, że muscovado będzie jeszcze lepszy)wyłuskane ziarenka z 3-4 łusek 
kardamonu1/3 małej suszonej 
papryczki chili, bardzo drobno poszatkowana1 łyżeczka 
czekolady w proszkustarta i wysuszona skórka z jednej 
pomarańczy5cm kawałek laski 
cynamonuWszystkie składniki (oprócz 
cynamonu) wymieszać, przełożyć do słoiczka. Na wierzch położyć 
cynamon. Ładnie opakować i rozdawać:)
