ßßß Cookit - przepis na KOTLETY SCHABOWE PANIEROWANE

KOTLETY SCHABOWE PANIEROWANE

nazwa

Wykonanie

« SAŁATKA Z MORTADELI, PAPRYKI ...
ZUPA KMINKOWA Z KLUSKAMI ... »
60 dag schabu sól, pieprz, papryka, przyprawa grillowa jajko 2 łyżki tartej bułki łyżka mąki tłuszcz do smażenia
WYKONANIE
Mięso, pokrajać w poprzek na 4 części i zbić do grubości 1 cm. Praktycznie jest oddzielić przedtem kości, które można wykorzystać do wywaru na zupę, jeżeli mamy schab z kością. Każdy kotlet oprószyć mąką oraz przyprawami, umoczyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w tartej bułce, przycisnąć i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Po zrumienieniu przykryć i odstawić na 10 minut, aby się dogrzały w środku. Podawać z ziemniakami i surówką.
poniedziałek, 28 stycznia 2013, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2013/01/KOTLETY-SCHABOWE-PANIEROWANE.html