Wykonanie
«
SAŁATKA Z
MORTADELI,
PAPRYKI ...ZUPA KMINKOWA Z KLUSKAMI ... »60 dag
schabu sól,
pieprz,
papryka,
przyprawa grillowa
jajko 2 łyżki
tartej bułki łyżka
mąki tłuszcz do smażenia
WYKONANIE
Mięso, pokrajać w poprzek na 4 części i zbić do grubości 1 cm. Praktycznie jest oddzielić przedtem kości, które można wykorzystać do
wywaru na zupę, jeżeli mamy
schab z kością. Każdy kotlet oprószyć
mąką oraz
przyprawami, umoczyć w roztrzepanym
jajku i obtoczyć w
tartej bułce, przycisnąć i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Po zrumienieniu przykryć i odstawić na 10 minut, aby się dogrzały w środku. Podawać z
ziemniakami i surówką.poniedziałek, 28 stycznia 2013, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »