ZUPA OGÓRKOWA Z PARÓWKAMI

nazwa

Wykonanie

« ŁATWA BABKA CYTRYNOWA
RACUSZKI SEROWE »
1,5 L WYWARU RAZEM Z WARZYWAMI
25 DAG OGÓRKÓW KWASZONYCH
10 DAG CIEŃKICH PARÓWEK
NATKA PIETRUSZKI
ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY
SÓL, PIEPRZ, I PRZYPRAWA DO ZUP DO SMAKU
WYKONANIE
Ogórki obrać, pokrajać w paseczki, zalać częścią wywaru, ugotować. Dodać pokrajane w paseczki warzywa, parówki obrane z osłonki i pokrajane w plasterki oraz resztę wywaru i przyprawy, chwilę pogotować, połączyć z natką pietruszki, doprawić do smaku.
wtorek, 10 kwietnia 2012, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2012/04/ZUPA-OGORKOWA-Z-PAROWKAMI.html