ZUPA PIECZARKOWA ZE ŚMIETANĄ

nazwa

Wykonanie

« PARÓWKI A LA BARBECUE
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z ... »
1,5 L WYWARU
40 DAG PIECZAREK
TŁUSZCZ
150 ML ŚMIETANY
3 DAG MĄKI
NATKA PIETRUSZKI
SÓL, PIEPRZ I PRZYPRAWA DO ZUP DO SMAKU
WYKONANIE
Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, zalać wywarem , ugotować na małym ogniu pod przykryciem. Następnie połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować, doprawić do smaku i wymieszać z natką pietruszki. Podawać z makaronem.
wtorek, 13 marca 2012, wela2
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://gotujcosniecos.blox.pl/2012/03/ZUPA-PIECZARKOWA-ZE-SMIETANA.html