Wykonanie
« ZUPA CEBULOWASURÓWKA Z
KWASZONEJ KAPUSTY »1,5 L
WYWARU Z WĘDZONYCH KOŚCI (30 dag wędzonych
żeberek)25-30 DAG
GROCHU( łuskany)30 DAG
ZIEMNIAKÓW8 DAG
CEBULI6-8 DAG
KIEŁBASYSÓL,
PIEPRZ,
CZOSNEK ,
MAJERANEK
WYKONANIE
Groch przebrać, opłukać, zalać
wywarem i gotować.
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do
grochu pod koniec gotowania.
Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, podsmażyć i połączyć z zupą.
Kiełbasę pokroić w plasterki,
czosnek drobno pokrajać, i dodać do zupy ,chwilę pogotować. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem i
majerankiem.czwartek, 01 marca 2012, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »