Wykonanie
15 DAG
MAKARONU ( KOLANKA, RURKI)5 DAG
SERA ZÓŁTEGO2
UDKA Z KURCZAKAsos z
serka topionego1 KOSTKA
SERA TOPIONEGO 1 SZKLANKA
MLEKA 1
ŻÓŁTKO 1 ŁYŻKA
MASŁA ROŚLINNEGO 1ŁYŻKA
ZIÓŁ PROWANSALSKICHWYKONANIE SOSU
Ser rozetrzeć z
masłem roślinnym odgrzewając na małym ogniu, aż do rozpuszczenia., dodać
żółtko(
jajko przed wybiciem dokładnie umyć),
mleko,
sól,
ziół prowansalskich i wymieszać. Podgrzewać jeszcze, ciągle mieszając ( najlepiej trzepaczką ), gdy dojdzie do wrzenia odstawić z ognia.WYKONANIE
Makaron wrzucić do osolonej wrzącej
wody, zamieszać, przykryć i gotować jak na opisie na opakowaniu. Ugotowany
makaron odcedzić, przelać gorącą
wodą, odsączyć.
Makaron połączyć ze
startym serem, obranym
mięsem z
udek z kurczaka . Polać przygotowanym sosem z
serka topionego i jeszcze przez chwilę pogotować.