Wykonanie
« ZUPA ,,ADWOKACKA z
papryki ...ŻUREK PO CHŁOPSKU »1 łyżka
oleju1 mała
cebula4
udka kurczakasól1 łyżeczka
curry mielonej,
bulion z kostki2 łyżki
masła1 łyżka
mąki250 ml
śmietany
WYKONANIE
Cebulę umyć, obrać, pokroić w półtalarki. Udka umyć, posypać
solą i
curry, podsmażyć razem z
cebulą. Podlać
bulionem i dusić pod przykryciem do miękkości, od czasu do czasu podlewając
bulionem. Miękkie udka wyjąć. Z
mąki i
masła zrobić białą zasmażkę, dodać do sosu , zagotować. Pod koniec dodać
śmietanę. Polać uprzednio uduszone
udka z kurczaka.niedziela, 22 stycznia 2012, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »