ßßß Cookit - przepis na KIEŁBASKI Z GRILLA i nowa sezonowa zakładka ;)

KIEŁBASKI Z GRILLA i nowa sezonowa zakładka ;)

nazwa

Wykonanie

Były już steki siekane z grilla i greckie szaszłyki z serem halloumi … a teraz podobne danie, ale w innej formie :)
Jednocześnie zapraszam Was do korzystania z nowej zakładki sezonowej (GRILL). Znajdziecie tam zdjęcia i linki do przepisów na grilla (m.in. marynaty, przyprawy, dipy, dodatki), które były opublikowane na stronach LS.
Składniki: (12 sztuk)
900-1000 dag mielonej wołowiny na zrazy
500 g mielonej wieprzowej karkówki
4 czubate łyżki czerwonej greckiej przyprawy (lub innej ulubionej mieszanki ziołowej)
4 łyżki oliwy
1 łyżka octu winnego
3-4 ząbki czosnku, przeciśnięte
sól i pieprz do smaku
patyczki do szaszłyków
Wykonanie:
Oba rodzaje mielonego mięsa wymieszać z oliwą, octem, przeciśniętym czosnkiem i przyprawą ziołową. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z masy mięsnej uformować kiełbaski i nadziać je na patyki. Piec na grillu (najlepiej na aluminiowych tackach).
Uwaga: Ja przy formowaniu kiełbasek pomagałam sobie bambusową matą (jak do robienia sushi). Dzięki temu kiełbaski wychodziły równe i bardziej zwarte.
Foto-instrukcja poniżej ;)
Smacznego :)
Źródło:http://lepszysmak.wordpress.com/2013/05/28/kielbaski-z-grilla-i-nowa-sezonowa-zakladka