Wykonanie

Deser?Przekąska?W
sumie jedno i drugie :)
Camembert naszpikowany
czosnkiem nabiera w czasie pieczenia dodatkowego aromatu.Podany ze słodko-kwaśnym sosem na bazie
wina wprost rozpływa się w ustach (w przenośni i naprawdę!) :)Na podstawie przepisu z miesięcznika „Kuchnia” (10/2010).Składniki: (1 porcja)1 mały
serek camembert1 ząbek
czosnku pokrojony w cienkie słupkisos:1 łyżka
syropu z agawy2 łyżki białego
wytrawnego wina1/2 łyżeczki
musztardyWykonanie:Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni.Wierzch
camemberta nakłuć w kilku miejscach wykałaczką i w powstałe dziurki wbić „słupki” z
czosnku.
Ser położyć na kawałku folii aluminiowej (lub papieru do pieczenia) i wstawić do piekarnika na 10 minut.W tym czasie przygotować sos. W małym rondelku wymieszać
wino z
syropem z agawy i
musztardą, a następnie gotować do czasu aż utworzy się gęsty
syrop.Upieczony
ser przełożyć na talerzyk i polać słodko-kwaśnym
syropem. Podawać od razu.Smacznego :)