ßßß
Fot. BBSPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia francuska
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 camembert o wadze 250 g (wybieramy serek w drewnianym pudełeczkunp. Coeur de Lion lub Le Rustique)1 ząbek ( pokrojony w cienkie słupki) czosnku1 łyżka miodu1 łyżeczka musztardy2 łyżki białego wytrawnego winaPieczony camembert z czosnkiem i sosem miodowo-musztardowym - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180°C. Wyjmujemy camembert z pudełka, usuwamy papier, a potem wkładamy serek z powrotem do pudełka. Powierzchnię camemberta kilkakrotnie nakłuwamy wykałaczką, w dziurki wciskamy czosnek. W miseczce mieszamy miód z musztardą i winem, polewamy ser. Układamy (w pudełeczku) na blasze, pieczemy 10 minut. Podajemy z bagietką, którą zanurzamy w stopionym serze.Pikantne szczegóły
można nie kochać musztardy? Pieczony camembert z czosnkiem i sosem miodowo - musztardowym (dla 1 osoby) 1 camembert o wadze 250 g (wybieramy serek w drewnianym pudełeczku) np. Coeur de Lion lub Le Rustique) 1 ząbek czosnku pokrojony w cienkie słupki 1 łyżka miodu 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki białegoPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu