Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia

Fot. BBSPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia francuska

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1
camembert o wadze 250 g (wybieramy
serek w drewnianym pudełeczkunp. Coeur de Lion lub Le Rustique)1 ząbek ( pokrojony w cienkie słupki)
czosnku1 łyżka
miodu1 łyżeczka
musztardy2 łyżki białego
wytrawnego winaPieczony
camembert z
czosnkiem i sosem
miodowo-
musztardowym - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180°C. Wyjmujemy
camembert z pudełka, usuwamy papier, a
potem wkładamy
serek z powrotem do pudełka. Powierzchnię
camemberta kilkakrotnie nakłuwamy wykałaczką, w dziurki wciskamy
czosnek. W miseczce mieszamy
miód z
musztardą i
winem, polewamy
ser. Układamy (w pudełeczku) na blasze, pieczemy 10 minut. Podajemy z
bagietką, którą zanurzamy w stopionym
serze.Pikantne szczegóły

można nie kochać musztardy? Pieczony
camembert z
czosnkiem i sosem
miodowo -
musztardowym (dla 1 osoby) 1
camembert o wadze 250 g (wybieramy
serek w drewnianym pudełeczku) np. Coeur de Lion lub Le Rustique) 1 ząbek
czosnku pokrojony w cienkie słupki 1 łyżka
miodu 1 łyżeczka
musztardy 2 łyżki białegoPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu