ßßß Cookit - przepis na Pieczony camembert z czosnkiem i sosem miodowo-musztardowym

Pieczony camembert z czosnkiem i sosem miodowo-musztardowym

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magazyn Kuchnia
Fot. BBS
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia francuska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1 camembert o wadze 250 g (wybieramy serek w drewnianym pudełeczku
np. Coeur de Lion lub Le Rustique)
1 ząbek ( pokrojony w cienkie słupki) czosnku
1 łyżka miodu
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki białego wytrawnego wina
Pieczony camembert z czosnkiem i sosem miodowo-musztardowym - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180°C. Wyjmujemy camembert z pudełka, usuwamy papier, a potem wkładamy serek z powrotem do pudełka. Powierzchnię camemberta kilkakrotnie nakłuwamy wykałaczką, w dziurki wciskamy czosnek. W miseczce mieszamy miód z musztardą i winem, polewamy ser. Układamy (w pudełeczku) na blasze, pieczemy 10 minut. Podajemy z bagietką, którą zanurzamy w stopionym serze.
Pikantne szczegóły
można nie kochać musztardy? Pieczony camembert z czosnkiem i sosem miodowo - musztardowym (dla 1 osoby) 1 camembert o wadze 250 g (wybieramy serek w drewnianym pudełeczku) np. Coeur de Lion lub Le Rustique) 1 ząbek czosnku pokrojony w cienkie słupki 1 łyżka miodu 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki białego
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174600041/pieczony camembert z czosnkiem i sosem miodowo musztardowym/p