Wykonanie

Pyszny, elegancki i ekspresowy obiad, w sam raz na gorące letnie dni! Możemy go przygotować na grillu lub na patelni, będzie równie szybko i równie smacznie:)Składniki:2 grube plastry z
polędwicy wołowej (każdy po około 2 cm)1-2 łyżki
oliwysól i
pieprz do smakuDo podania:
szparagi (
fasolka lub inne warzywa) ugotowana na parześwieże
pomidoryWykonanie:Na patelni rozgrzać
oliwę. Smażyć plastry
polędwicy po 2-3 minuty z każdej strony. (Jeśli lubimy dobrze wysmażone, wydłużyć czas smażenia do 4-5 minut).Uwaga:
Steki solić i doprawiać
pieprzem dopiero na talerzu, w przeciwnym razie
mięso będzie twarde!Podawać z warzywami ugotowanymi na parze i/lub
sałatką ze świeżych
pomidorów i
ogórków.Smacznego:)