Wykonanie

Bardzo smaczne danie z
bakłażanem w roli głównej:)Polecam:)Składniki:2
bakłażany1
pierś z kurczaka2
ogórki kiszoneprzyprawa "
Chilli &garlic grinder" w skład której wchodzą:
chilli,
pieprz czarny,
sól morska,
czosnekoliwa lub
olejsok z cytrynyugotowana
kasza kuskus (ok.3 szklanek)
Bakłażany umyć ,wyciąć środkowy miąższ.Wydrążone
bakłażany posolić,skropić
sokiem z cytryny i
oliwą.Odstawić.Miąższ z
bakłażanów pokroić w kostkę.
Pierś z kurczaka również pokroic w kostkę.Na patelni rozgrzać
oliwę,wrzucić pokrojoną pierś ,smażyć chwilę,
potem dodać miąższ z
bakłażana,dusić do miękkości.Na końcu dorzucić pokrojone w kostkę
ogórki oraz
kaszę kuskus.Wymieszać.Doprawić jeszcze do smaku.Przygotowane wcześniej
bakłażany napełnić
kuskus z dodatkami.Naczynie żaroodporne skropić
oliwą.Ułożyć w nim napełnione
kaszą bakłażany,wstawić do piekarnika i zapiekać przez ok 30-40 min w 180 C (lub krócej ,w większej temperaturze).