ßßß
Cookit - przepis na Makrela pieczona z selerem,rozmarynem i tymiankiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Makrela pieczona z selerem,rozmarynem i tymiankiem
Składniki
Makrela
Rozmaryn
Tymianek cytrynowy
Przyprawa do ryb
Cytryna
Łodygi selera
Oliwa z oliwek
Margaryna flora
Wykonanie
Piekłam kiedyś
łososia
z
tymiankiem
i
selerem
,a wczoraj postanowiłam w pdobny sposób upiec
makrelę
.Wyszła bardzo smaczna:)Polecam:)Składniki:2 świeże
makrele
1 garść gałązek
rozmarynu
1 garść gałązek
cytrynowego tymianku
2 łyżeczki
przyprawy do ryb
Kamis1 mała
cytryna
2
łodygi selera
naciowego,bez liści
oliwa
Flora
Cuisine
Ryby
sprawić,dokładnie umyć i powycierać papierowym ręcznikiem.Przygotowane
ryby
natrzeć dokładnie
przyprawą do ryb
.Naczynie żaroodporne skropić
oliwą
i ułożyć w nim
ryby
,wmętrze ryb napełnić gałązkami
rozmarynu
i pokrojonymi
łodygami selera
.Całość skropić
sokiem z cytryny
.
Górną,zewnętrzną część każdej
ryby
naciąć w
trzech
miejscach nożem i powkładać w nacięcia gałązki
tymianku
.Wszystko skropić raz jeszcze
oliwą
.
Naczynie żaroodporne wstawić do nagrzanego piekarnika ( 190 C ) i piec przez ok. 30 min.
Makrela
jest dość tanią ale też smaczna
rybą
.
Źródło:
http://netkaodkuchni.blogspot.com/2012/05/makrela-pieczona-z-seleremrozmarynem-i.html
Przepisy powiązane
Łosoś zapiekany z rozmarynem
Łosoś zapiekany z rozmarynem
Łosoś zapiekany z rozmarynem
Łosoś zapiekany z rozmarynem
Łosoś zapiekany z rozmarynem
Składniki powiązane (0)