ßßß
Cookit - przepis na Improwizowana tarta
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Improwizowana tarta
Składniki
Pomidor
Ser dojrzewający
Seler
Ser
Pieprz kolorowy
Ciasto francuskie
Szczypiorek
Wykonanie
Dzisiejszy przepis to kolejna nasza improwizacja. Tym razem improwizacja mojego
męża
. W markecie koniecznie chciał kupić
naciowego selera
i
limonkę
, a ja
dojrzewający ser
kozi. Postanowiliśmy połączyć je w jedno danie. Oto co pysznego nam wyszło. Wykonanie w 100%
męża
.Na okrągły płat
ciasta francuskiego
zetrzeć skórkę z
limonki
i wwałkować wałkiem do ciasta.Na patelnię wlać
olej
z połowy słoiczka
suszonych pomidorów
. Kiedy
olej
będzie gorący, wrzucić na niego 4 łodyżki naci
selera
pokrojone w cienkie plasterki, obsypać
ziołami prowansalskimi
i podsmażyć.W międzyczasie pokroić w plasterki
pomidory
z połowy słoiczka i roladkę
dojrzewającego sera
koziego (180 g).Na ciasto ułożyć podsmażonego
selera
,
pomidory
,
ser
i obsypać
kolorowym pieprzem
. Piec według opisu na opakowaniu
ciasta francuskiego
.Gotową tartę obsypać
szczypiorkiem
.
Źródło:
http://qulinarny.blogspot.com/2014/05/improwizowana-tarta.html
Przepisy powiązane
Pomidory na cieście francuskim
Pomidory na cieście francuskim
Pomidory na cieście francuskim
Pomidory na cieście francuskim
Pomidory na cieście francuskim
Składniki powiązane (0)