Wykonanie
Przedstawiam dziś przepis na najpyszniejsze milion kalorii :) Ogólny pomysł na tartę jest mojego
męża, ja tylko podkręciłam ją boczniakami. Mniam!10 sztuk dużych boczniaków pokroiłam na 2-centymetrowe paseczki w poprzek blaszek. Posiekałam dużą
cebulę.
Grzyby i
cebulę wrzuciłam na niewielką ilość gorącego
oleju rzepakowego. Osoliłam i smażyłam około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dodałam garść posiekanej
natki pietruszki i świeżo mielony
pieprz.Gotowy płat
ciasta francuskiego mąż ułożył na formie do tarty. 2
serki camembert pokroił w plasterki i ułożył na cieście. W kubeczku dokładnie wymieszałam 150 ml
śmietany 30%,
jajko, 2 czubate łyżki
mąki i
sól. Na
ser wyłożyłam
grzyby z
cebulą i zalałam masą
śmietanową. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piekłam 15 minut.Pyszne!
Uwielbiamy boczniaki, więc jeszcze przed przyrządzeniem tarty usmażyliśmy kilka
grzybków w podwójnej panierce. Zawsze smakują :)