ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane pastą z makreli.

Jajka faszerowane pastą z makreli.

nazwa

Wykonanie

Witajcie! Znowu mieliśmy 2 tygodnie przerwy w blogowaniu. Wracamy z potrawą prostą, pyszną, wielkanocną ... tą pastę robię już od kilku lat, ale pierwszy raz faszerowałam nią jajka. Głównie używaliśmy jej w domu do kanapek. Pasta smakuje dobrze zarówno w postaci zmiksowanej jak i posiekanej w drobną kostkę.
Składniki:
5 jajek
1 makrela wędzona
1 łyżka majonezu
szczypiorek
pół cebuli
2 ogórki konserwowe
mały kawałek papryki czerwonej
pieprz, sól
Jajka gotujemy na twardo. Każde jajko obieramy i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka. Makrele obieramy ze skóry i ości pozostawiając samo mięso. Dodajemy do tego pokrojoną w kostkę cebulkę, ogórki konserwowe, paprykę i żółtka jajek. Przyprawiamy solą, pieprzem i dodajemy majonez. Wszystko razem miksujemy blenderem na gładką masę. Część masy przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy pastę na jajka. Ozdabiamy szczypiorkiem.
Smacznego!
Źródło:http://smakowidlo.blogspot.com/2012/04/jajka-faszerowane-pasta-z-makreli.html