ßßß
Składniki:300 g ciasta kruchego (u mnie z tego przepisu)2 jajka4 - 5 łyżek śmietany 18 %sól, pieprz100 - 150 g dyni1 liść jarmużuWykonanie:Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć 2 małe formy do tarty. Nakłuć spód widelcem, położyć folię i wysypać grochem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. Wyjąc podpieczone spody, zdjąć folię z grochem. Jajko i śmietanę wymieszać w miseczce. Doprawić solą i pieprzem. Dynię pokroić w kostkę, jarmuż porwać na drobne kawałki. Masę jajeczną wlać na podpieczony spód. Dodać pokrojoną dynię i jarmuż. Wstawić do piekarnika na około 20 - 30 minut, aż masa jajeczna się zetnie, a ciasto będzie upieczone.