Wykonanie
Kiedy zobaczyłam u Kasi ten
syrop, wiedziałam, że szybko go przygotuję. Jest niezwykle łatwy do zrobienia i bardzo smaczny. Oczywiście wykorzystałam domową
przyprawę, która nie dość, że cudownie pachnie to jeszcze nie zawiera
mąki. Postanowiłam nakręcić też film z przygotowywania
kawy warstwowej, bo wiele
razy pytaliście się w jaki sposób ją przygotowuję. Polecam, nie tylko na święta. Przepis w ramach Korzennego Tygodnia.

Składniki:300 ml
wody200 g
cukru trzcinowego2 łyżki
przyprawy piernika

Wykonanie:
Wodę zagotowujemy z
cukrem. Dodajemy
przyprawę do piernika i gotujemy na mniejszym ogniu przez kilka minut często mieszając. Odstawiamy i po ostudzeniu przelewamy do butelki.
Potem tylko dolewamy do
kawy.Intro (Quantum Jazz) / CC BY-SA 3 . 0