Wykonanie
Idealne do chrupania, do maczania w hummusie, do filmu, do
torebki, na przegryzkę, nagłego głoda, do własnego doprawienia, zamiast
chipsów,
ciasteczek, orzeszków i innych słonych przekąsek. No i najlepsza sprawa – tylko jeden składnik!Porcje: 60 Kalorie na porcję: 11 Makroskładniki na porcję: B: 0,5g T: 0,7g WW: 0gSkładniki►
siemię lniane [1 szklanka]Dodatkowo►
woda [1/2 szklanka]► ulubione
przyprawyPrzygotowanieSiemię wrzucić do malaksera lub młynka do
kawy i zmielić do konsystencji gruboziarnistej
mąki.Mieszankę zalać
wodą i doprawić. Wszystko wymieszać i odstawić na 15 minut.Całość przełożyć na blachę z papierem do pieczenia, przykryć drugim arkuszem papieru do pieczenia i rozwałkować bardzo cieniutko. Zdjąć górną warstwę papieru i naciąć kształt
krakersów (po upieczeniu będą łatwe do połamania na równe kawałki) :)Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.Piec przez ok. 20 minut, aż całość ładnie się przypiecze, ale nie spali.Po wyjęciu z piekarnika całkowicie ostudzić.Przechowywać szczelnie, aby nie nabrały wilgoci.Smacznego!