Wykonanie
Kolejna granola, bo poprzednia już się skończyła. Szukałam jakiegoś nowego pomysłu i znalazłam. Jednak podczas mieszania składników przypomniałam sobie o otwartej puszce
mleczka kokosowego. A może by tak zamiast wiórków, których akurat nie ma? Tak, koniecznie. No i nowy pomysł, który znalazłam musi poczekać do następnej granoli.

Składniki:250 g
płatków owsianych150 g
sezamu100 g posiekanych
orzechów włoskich30 g
otrębów żytnich2 łyżki
syropu z agawy lub
miodu2 łyżeczki
cynamonu1/2 łyżeczki
soli150 g
mleczka kokosowego
Wykonanie:Wszystkie suche składniki wymieszać w misce. Dodać
mleczko kokosowe i
syrop z agawy. Wymieszać. Wyłożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Piec w 150 stopniach przez 45- 50 minut. Mieszając raz, dwa
razy podczas pieczenia. Ostudzić w piekarniku i przechowywać w słoiku.