Wykonanie
Uwielbiam ten deser z różnych przyczyn. Po pierwsze można zrobić tysiące różnych wersji
smakowych, po drugie jest banalny w przygotowaniu, po trzecie nie trzeba trzymać się żadnych proporcji, a po czwarte smakuje obłędnie. To czego w nim nie lubię, to ilość kalorii :)Jeżeli nie macie frużeliny jagodowej, możecie użyć
dżemu jagodowego, lub na przykład
wiśniowego.

Składniki:
bezyśmietana kremówkacukierfrużelina jagodowa

Wykonanie:
Bezy (na jedną porcję użyłam ok. 50 g) rozkruszamy. Schłodzoną
śmietanę ubijamy z odrobiną
cukru (dałam 1 łyżeczkę na ok. 100 g
śmietany). Na dno naczynia wkładamy część rozkruszonych bez, na to odrobię kremówki, frużelinę, znowu
bezy,
śmietanę i
owoce. Wierzch dekorujemy odrobiną bez. Podajemy natychmiast.
