Wykonanie
Przyznajcie sami, że taka pogoda jak teraz, po prostu zmusza do jedzenia
czekoladowych słodkości. Ponieważ ochotę miałam też na sernik, postanowiłam połączyć te dwa smaki. Do tego posypałam go
cukrem pudrem, aby odzwierciedlał chociaż troszkę ten cudowny puch za oknem.Przypominam Wam też o konkursie, który trwa jeszcze do wtorku. Cudowne nagrody czekają.

Składniki:800 g
tłustego sera białego150 g
cukru królewskiego trzcinowego3
jajka150 ml
śmietany kremówki100 g
czekolady mlecznej150 g
czekolady gorzkiej60 g rozpuszczonego
masła250 g owsianych
ciasteczek czekoladowychCukier puder królewski w młynku - do posypania

Wykonanie:
Ciasteczka owsiane miksujemy w malakserze lub rozgniatamy wałkiem, bardzo drobno. Dodajemy
masło i mieszamy. Tak przygotowaną masą wykładamy spód tortownicy (wcześniej koniecznie wyłóżmy dno tortownicy papierem do pieczenia) o średnicy 24 cm.
Czekolady rozpuszczamy w kąpieli
wodnej. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Pozostałe składniki miksujemy tylko do połączenia składników. Dodajemy
czekoladę i ponownie chwilę miksujemy. Masę wylewamy na
ciasteczkowy spód. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50-60 minut. Sernik wyjmujemy i studzimy. Ostudzony posypujemy królewskim
cukrem pudrem w młynku.

/wpis sponsorowany/