Wykonanie
Przepis na te
ciasteczka zobaczyłam już dawno temu u Olgi . Wtedy jednak nie mieliśmy jeszcze psa, więc nawet nie myślałam o zrobieniu ich. Teraz to co innego. Muszę przyznać, że
ciasteczka posmakowały nie tylko naszej pupilce, ale i nam. Zmieniłam nieco oryginalny przepis zastępując
marchewkę dynią i eliminując
jajka (zabrakło ich w lodówce), a przez nieuwagę nie dodałam
otrąb.

Składniki:500 g
mąki pszennej pełnoziarnistej100 g
dyniowego puree100 g rozpuszczonego
masła3 łyżki
miodu120 ml
jogurtu naturalnego1 łyżeczka
soli
Wykonanie:Wszystkie składniki
ciasteczek wyrabiamy (używałam miksera z mieszadłem). Rozwałkowujemy i kroimy na dowolne kształty (troszkę rosną podczas pieczenia) i nakłuwamy widelcem (można też wycinać kształty foremkami)
Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pieczemy około 15 minut w 180 stopniach C.
Ciasteczka studzimy.



/wydrukuj przepis/