Czy Wy też jecie oczami? Są takie zdjęcia, które sprawiają, że nie mogę czegoś nie zrobić. I tak właśnie było z tym sosem . Troszkę go jednak zmodyfikowałam.Składniki:2 szklanki jagód1/2 filiżanki wody (dałam trochę więcej)1/4 filiżanki cukru (lub mniej, w zależności od słodkości jagód)2 łyżki soku z cytryny1 łyżeczka mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowegoskórka z 1 cytrynyWykonanie:Jagody, wodę, cukier i sok z cytryny wymieszać i zagotować. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z odrobiną wody i dodać do jagód. Zamieszać delikatnie, tak aby nie rozgnieść jagód. Dodać skórkę z cytryny. Chwilę pogotować. Dodać ekstrakt waniliowy, wymieszać. Podawać na ciepło lub zimno./wydrukuj przepis/