ßßß
Składniki / Ingredients :0,35 l soku z cytryny)/ 0,35 l lemon juice10 łyżek cukru / 10 tablespoons sugar1 litr przegotowanej zimnej wody / 1 liter of boiled cold water2 plasterki cytryny / 2 slices of orangeSposób przygotowania / Preparation :Przygotowanie: ok. 30 min, chłodzenie: ok. 1 godz., ilość porcji: ok. 10Najpierw dokładnie mieszamy cukier z wodą w naczyniu. Następnie dodajemy sok z cytryny i znowu mieszamy. Na końcu wkładamy lemoniadę do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem dodajemy plasterki pomarańczy, możemy dodać listków mięty i kostki lodu. Smacznego!*****First, we thoroughly mix the sugar with water in a vessel. Then, we add the lemon juice and mix again. At the end, we put lemonade in the fridge to cool. Before serving, we add orange slices, we can add mint leaves and ice cubes. Enjoy your meal!