Wykonanie
Składniki / Ingredients :0,35 l
soku z cytryny)/ 0,35 l lemon juice10 łyżek
cukru / 10 tablespoons sugar1 litr przegotowanej zimnej
wody / 1 liter of boiled cold water2 plasterki
cytryny / 2 slices of orangeSposób przygotowania / Preparation :Przygotowanie: ok. 30 min, chłodzenie: ok. 1 godz., ilość porcji: ok. 10Najpierw dokładnie mieszamy
cukier z
wodą w naczyniu. Następnie dodajemy
sok z cytryny i znowu mieszamy. Na końcu wkładamy lemoniadę do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem dodajemy plasterki
pomarańczy, możemy dodać listków
mięty i kostki
lodu. Smacznego!*****First, we thoroughly mix the sugar with water in a vessel. Then, we add the lemon juice and mix again. At the end, we put lemonade in the fridge to cool. Before serving, we add orange slices, we can add mint leaves and ice cubes. Enjoy your meal!