Wykonanie
Lubicie schłodzone desery
jogurtowo-owocowe? Ja uwielbiam, a jeśli można je jeszcze jeść na śniadanie - jak dla mnie ideał. Tym bardziej, że można go przygotować wieczorem, a rano przed wyjściem z domu po prostu wyjąć z lodówki i zjeść. Można oczywiście zamiast 2 warstw zrobić ich kilka, wykładając na przemian
owoce i
jogurt, ale przecież wiadomo, że należę do leniuchów ;) Przepis podejrzany tutaj .

Składniki:2 małe, dojrzałe
banany, pokrojone2 małe
nektarynki (
brzoskwinie), pokrojone w kostki (dałam 1 bardzo dużą)1 łyżka plus 2 łyżeczki słodzika1 łyżka ekstraktu
waniliowego2 filiżanki
jogurtu greckiego (około 450 g)1/4 filiżanki
odtłuszczonego mleka w proszkuWykonanie:W blenderze zmiksować
banany,
nektarynki, 1 łyżkę słodzika i 1/2 łyżki ekstraktu z
wanilii. W średniej misce ubić
jogurt z
mlekiem w proszku a następnie dodać pozostałe 2 łyżki słodzika i 1/2 łyżki ekstraktu
waniliowego. Wyłożyć po 1/2 filiżanki mieszanki
bananowo-nektarynkowej do 4 filiżanek. Na to wyłożyć po 1/2 filiżanki jogurtowej mieszanki. Podawać natychmiast po przygotowaniu lub przykryć i trzymać w lodówce do 3 dni.

/wydrukuj przepis/