Wykonanie
W gorące dni, kiedy mamy ochotę na "coś" zimnego, warto sięgnąć po mrożony krem
owocowy zamiast sklepowych
lodów. Zawiera on mnóstwo witamin, cennych pierwiastków i o wiele mniej kalorii niż gotowe desery.Mam dla was propozycję kremu przygotowanego z
brzoskwiń i
bananów, ale możecie wymienić je na jakiekolwiek inne
owoce- nektaryny,
borówki,
maliny,
truskawki...Składniki na 3 porcje:5 mocno dojrzałych
brzoskwiń2 dojrzale
banany300g
jogurtu greckiegoBanany i
brzoskwinie obieramy, i kroimy w plasterki. Wrzucamy je do pojemniczka i wkładamy do zamrażarki na co najmniej 3 godziny.Po tym czasie miksujemy je razem z zimnym
jogurtem na gładki krem. Przekładamy do pucharków i ozdabiamy. Podajemy od razu.Smacznego:)