Wykonanie
Na dziś chciałabym zaprezentować, choć bez zdjęcia przepyszne danie a'la chińszczyzna, bardzo szybkie i proste w przygotowaniu, a zarazem bardzo smaczne.Składniki:- 2 opakowania mieszanki chińskiej warzywnej( najlepsza wg. mnie mieszanka chińska z Biedronki Mroźna Kraina)- ok. 50 dag
fileta z kurczaka-
mąka ziemniaczana do obtoczenia fileta-
olej do smażenia- 2
jajka-
sos sojowy chiński ciemny w płynie-
sól i
pieprz do smakuWykonanie:Mieszanki chińskie dajemy do dużego garnka, podlewamy troszkę
wodą i dajemy do gotowania. W międzyczasie kroimy fileta w grubszą kostkę, moczymy w doprawionym
solą i
pieprzem jajku, obtaczamy w
mące ziemniaczanej i smażymy na patelni na rozgrzanym
oleju. Podsmażonego fileta dodajemy do ugotowanych do miękkości warzyw, doprawiamy
sosem chińskim i
przyprawami. Gotujemy wszystko razem jeszcze przez ok. 15 minut. Danie gotowe do spożycia.