Wykonanie
Może skusicie się na spróbowanie wyśmienitych, a zarazem nietypowych szaszłyków jakie uwielbia cała moja rodzinka. Tej przekąski nie może zabraknąć na rodzinnych uroczystościach. Są proste do wykonania, a smakują naprawdę wspaniale. Spróbujcie naprawdę warto!SZASZŁYKI Z
ŻÓŁTEGO SERA I
FILETA Z KURCZAKASkładniki :- 50 dag.
filetu z kurczaka- 30 dag
sera żółtego-
przyprawa do kurczaka- patyczki do szaszłyków-
olej do smażeniaNa ciasto:- 0,5 l.
mleka-
mąka( dodajemy tyle, aby ciasto było gęstsze niż na naleśniki)- 1
jajko-
sól do smakuWykonanie:Na samym początku
filet z kurczaka i
ser żółty kroimy w grubszą kostkę, pokrojonego fileta posypujemy
przyprawą do kurczaka, możemy też troszkę posolić i dodać odrobinkę
pieprzu. Następnie
ser i filet nadziewamy na patyczki do szaszłyków tak, aby na początku i na końcu znajdował się
filet z kurczaka. Ja osobiście nadziewam nie na cały patyczek, tylko przedzielam go na pół i wtedy mam na dwa szaszłyki, są wtedy mniejsze i zgrabniejsze. Następnie przygotowujemy ciasto naleśnikowe( żeby dobrze szaszłyki się obtaczały musi ono być troszkę gęstsze, niż na typowe naleśniki). Nadziane szaszłyki zanurzamy w cieście i wkładamy na rozgrzany
olej na patelni. Smażymy z każdej strony, aż będą zarumienione.Naprawdę doskonale smakują na ciepło jak i na zimno. Doskonałe na przekąskęPOLECAM SPRÓBOWAĆ