Wykonanie
![](/Data/Images/mojepasjekrakow.blogspot.com\2012_slash_07_slash_likier-karmelowo-kakaowo-kawowy-z-nutka/l/-928650937.JPG)
Dzisiaj zapraszam Was na pyszny
likier przypominający w smaku Baileys, ale z dodatkowym
orzechowo-
kakaowym posmakiem :). Idealnie sprawdzi się jako trunek w kieliszku na babskich wieczorkach lub jako doskonały dodatek do deserów i ciast. Przepis pochodzi z bloga Słodkie Fantazje, zdecydowałam się jednak zamienić
mleko skondensowane na
smakową masę kajmakową. Polecam baaaardzo :)Składniki na ok 900 ml
likieru:400g gotowej masy kajmakowej orzechowej1 szkl irlandzkiej
whisky1 szkl
śmietanki kremówki (może być też pół na pół z
mlekiem lub samo
mleko w wersji light)1 czubata łyżeczka
kawy rozpuszczalnej2 płaskie łyżki
kakao2 łyżeczki ekstraktu
waniliowego (klik)Wszystkie składniki zmiksować bardzo dokładnie blenderem. Przelać do butelki i odstawić na kilka dni celem "przegryzienia się".
Likier przechowywać w lodówce ok 2
mies.Smacznego :)
![](/Data/Images/mojepasjekrakow.blogspot.com\2012_slash_07_slash_likier-karmelowo-kakaowo-kawowy-z-nutka/l/1093035748.JPG)