Wykonanie

Fantastyczny dodatek do
mięs. Błyskawiczna i niekłopotliwa w przygowowaniu.Przepis znalazłam na blogu Moja Kuchnia, a ostatnio służył mi jako dodatek do
karkówki marynowanej w zalewie
miodowo-balsamicznej . Polecam Wam baaardzo :)Składniki:3 średnie
cebule czerwoneok. 80-100 ml
octu balsamicznego2-3 łyżki
brązowego cukru1-1,5 łyżki
mioduCukier rozgrzewamy na patelni. Gdy się rozpuści wrzucamy
cebulę pokrojoną w piórka i podsmażamy ok 2-3 minuty, aż zmięknie. Następnie całość podlewamy
octem balsamicznym tak by lekko przykrył
cebulę mieszamy i gotujemy ok 5 minut. Po tym czasie dodajemy
miód i podgrzewamy cały czas mieszając ok 5-7 min. do zredukowania płynu, aż całość stanie się lekko ciągnąca.Smacznego :)

