Wykonanie
Najpyszniejsza ze wszystkich zup na świecie :) To opinia moich dzieci :) Od dłuższego czasu przestałam się pytać jaką zupę zrobić, bo odpowiedź i tak jest jedna:
pomidorową :) Jakiś czas temu była tylko lekka konsternacja, jak dzieci się dowiedziały, że zupę
pomidorową robi się z....
pomidorów ;) Hahahaha żebyście widzieli ich miny :D rewelacja :D (bo musicie wiedzieć, że
pomidory w odczuciu moich dzieci są wysoce toksyczne, trujące, zbyt czerwone i w ogóle bleeee ;) ) Jadają je praktycznie tylko w tej zupie i tylko w takiej formie im przechodzą ;) Pomidorówkę najczęściej mamy w ... poniedziałek ;) No chyba, że rosół był w tygodniu a nie w niedzielę ;)Polecam :)Składniki:ok. 1 , 5 litra rosołu (robię drobiwo-wołowy z warzywami)1 kg
pomidorów (w zimie korzystam z
pomidorów z dużej 850 ml puszki)1 łyżeczka
cukrusól,
pieprz,
przyprawa warzywna,200 ml
śmietanyDo rosołu wrzucić obrane i pokrojone w kawałeczki
pomidory. Dodać
cukier,
śmietanę, doprawić. Zmiksować bardzo dokładnie blenderem. Podawać z
makaronem nitki, lub małe muszelki lub kokardki :) (bo
ryż w zupe to moim dzieciom też kiepsko przechodzi :)Smacznego :)